Gambia

Gambia

Betreed een land doordrenkt van warmte, gastvrijheid en natuurlijke schoonheid aan de westkust van Afrika. Gambia, met zijn gouden stranden langs de Atlantische Oceaan, weelderige mangrovemoerassen en bruisende steden, biedt een authentieke Afrikaanse ervaring die je hart zal veroveren.

Verken de levendige hoofdstad Banjul, waar kleurrijke markten, koloniale architectuur en een bruisende sfeer samenkomen. Dwaal door de smalle steegjes van de oude stad en ontdek verborgen juweeltjes zoals de Arch 22 en de levendige Albert Market, waar je lokale ambachten en verse producten kunt vinden.

Laat je betoveren door de natuurlijke pracht van de Gambia-rivier, die dwars door het hart van het land stroomt. Maak een boottocht langs de rivier en spot kleurrijke vogels, nieuwsgierige apen en misschien zelfs krokodillen die langs de oevers zonnebaden.

Ontspan en geniet van de zon op de uitgestrekte stranden van de kustplaatsen zoals Kololi, waar je kunt zwemmen in het kristalheldere water, watersporten kunt beoefenen of gewoon kunt luieren onder de tropische zon.

Welkom in Gambia, waar de glimlach van de mensen net zo warm is als de zon die schijnt.

Gambia
Gambia
Gambia
Gambia
Gambia
Gambia

Top 3 excursies in Gambia

River Gambia Safari
River Gambia Safari

Maak een boottocht over de Gambia-rivier en ontdek de ongerepte schoonheid van de omringende natuur. Spot kleurrijke vogels, zoals pelikanen en ijsvogels, terwijl je door weelderige mangrovemoerassen vaart. Houd je ogen open voor nieuwsgierige apen die langs de oevers spelen en misschien zelfs krokodillen die zich in de modderige oevers verschuilen. Geniet van een ontspannen cruise terwijl je de rustige wateren van de Gambia-rivier verkent.

Kunta Kinteh Island
Kunta Kinteh Island

Ontdek de geschiedenis van de slavenhandel in Gambia met een bezoek aan Kunta Kinteh Island, dat vroeger bekend stond als James Island. Verken de ruïnes van de oude handelsposten en luister naar de verhalen van de lokale gidsen over de grimmige geschiedenis van het eiland als een centrum van de trans-Atlantische slavenhandel. Deze ervaring biedt een diepgaand inzicht in een donker hoofdstuk van de menselijke geschiedenis.

Bijilo Forest Park
Bijilo Forest Park

Verken de natuurlijke schoonheid van het Bijilo Forest Park tijdens een avontuurlijke safari. Wandel langs kronkelende paden door dichte bossen en mangrovebossen en spot een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder apen, hagedissen en kleurrijke vogels. Breng een bezoek aan de Bijilo Monkey Forest, waar je dicht bij nieuwsgierige apen kunt komen en kunt genieten van de prachtige omgeving van het beschermde park.