IJsland

IJsland

Ontdek een land van adembenemende natuurlijke schoonheid, waar majestueuze watervallen, sissende geisers en uitgestrekte gletsjers samenkomen voor een onvergetelijke reiservaring. IJsland, gelegen in het hart van de noordelijke Atlantische Oceaan, is een land van contrasten waar de krachten van de natuur op spectaculaire wijze worden tentoongesteld.

Verken de verbazingwekkende geologische wonderen van IJsland, waaronder de beroemde Gouden Cirkel met zijn iconische bezienswaardigheden zoals de Geysir geiser, de majestueuze Gullfoss waterval en het historische Thingvellir Nationaal Park, waar de Euraziatische en Noord-Amerikaanse tektonische platen uit elkaar drijven.

Laat je betoveren door de magische landschappen van IJsland tijdens een bezoek aan de Blue Lagoon, een geothermisch spa-complex omringd door lavavelden. Geniet van een ontspannend bad in het warme, mineraalrijke water en laat je zorgen wegspoelen terwijl je geniet van het adembenemende uitzicht op het omringende landschap.

Verken de ruige kustlijn van IJsland en ontdek verborgen juweeltjes zoals zwarte zandstranden, dramatische kliffen en schilderachtige vuurtorens. Maak een boottocht langs de spectaculaire Jökulsárlón-gletsjerlagune en zie ijsbergen drijven tussen de imposante gletsjers van het Vatnajökull Nationaal Park.

Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke trektochten door het ruige binnenland, ontspanning in warme geothermische baden, of het spotten van het noorderlicht tijdens de wintermaanden, IJsland biedt voor elk wat wils. Laat ons je begeleiden bij het plannen van je reis naar dit adembenemende land en maak je klaar voor een ervaring die je voor altijd zal bijblijven. Welkom in IJsland, waar de natuur de hoofdrol speelt en elke hoek een nieuw wonder onthult.

IJsland
IJsland
IJsland
IJsland
IJsland
IJsland
IJsland
IJsland
IJsland
IJsland

Top 3 excursies in IJsland

Golden Circle Tour
Golden Circle Tour

Verken de beroemde Golden Circle, een route die je meeneemt langs enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van IJsland. Bezoek de spectaculaire Geysir geiser, waar je getuige kunt zijn van indrukwekkende uitbarstingen van heet water, bewonder de majestueuze Gullfoss waterval die in twee trappen naar beneden stort, en ontdek het historische Thingvellir Nationaal Park, waar de oude IJslandse Alþing (parlement) werd opgericht en de Euraziatische en Noord-Amerikaanse tektonische platen uit elkaar drijven.

Blue Lagoon Experience
Blue Lagoon Experience

Geniet van een ontspannend bad in de warme, mineraalrijke wateren van de Blue Lagoon, een van de meest bekende geothermische spa's ter wereld. Laat je onderdompelen in het melkachtige blauwe water, omringd door lavavelden en geniet van de rustgevende atmosfeer en het prachtige landschap. Vergeet niet om een moddermasker aan te brengen voor een verkwikkende spa-ervaring.

Jökulsárlón Glacier Lagoon Tour
Jökulsárlón Glacier Lagoon Tour

Maak een adembenemende boottocht langs de betoverende Jökulsárlón-gletsjerlagune, waar gigantische ijsbergen langzaam voorbij drijven tussen de imposante gletsjers van het Vatnajökull Nationaal Park. Bewonder het kristalheldere ijs en luister naar het geluid van het krakende ijs terwijl je wordt omringd door de majestueuze schoonheid van de Arctische wildernis. Vergeet niet om ook te stoppen bij het nabijgelegen Diamond Beach, waar stukken ijs van de lagune op het zwarte zandstrand liggen als glinsterende diamanten.