Bezoek de geboorteplaats van de renaissance

Bezoek de geboorteplaats van de renaissance

Bezoek de geboorteplaats van de renaissance

Reistips Bestemmingsinfo

Firenze wordt soms wel de geboorteplaats van de renaissance genoemd. Het is zeker een van de bekendste cultuursteden van Europa. Deze stad mag je zeker niet missen als je in de buurt bent, met de sneltrein is het zeer goed bereikbaar. Je kan vanuit Rome al in anderhalf uur in Firenze aankomen.

In de stad heb je verscheidene meesterwerken dicht op elkaar. Kunstwerken, van kunstenaars zoals Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Raffaello en Boticelli. De stad op zichzelf is zeker ook een museum, deze oude stad heeft veel charmes met zijn indrukwekkende architectuur en andere bezienswaardigheden.

Als het aanbod aan activiteiten te weinig is, kan je nog steeds naar de lokale markten gaan en winkelen. Hier kan je natuurlijk ook genieten van de lekkere gastronomie.

 

Beste reistijd

De beste reistijd om naar Firenze te gaan is tussen mei-juni en september. In juli en augustus is het zomer en zijn de temperaturen te warm, het is ook de zomervakantie voor velen wat ervoor zorgt dat de straten vol gaan zitten met toeristen.

 

Ontdek de mooiste plekjes van Firenze

Palazzo Degli Uffizi:

Bezoek één van de oudste musea ter wereld. Firenze is gekend als plek van oorsprong of verblijfplaats van wereldbekende kunstenaars. De bekendste zijn Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Boticelli en Raffaello. In het museum kan je de wondermooie kunstwerken zien van Boticelli, de Lente en de Geboorte van Venus. Je wordt hier overdonderd door de prachtige kunstwerken vanuit de Renaissance periode. Niet alleen zijn er schilderijen te zien maar ook beeldhouwwerken en de architectuur op zichzelf is ook een kunstwerk.

Cattedrale de Santa Maria del Fiore:

De kathedraal Santa Maria del Fiore is één van de grootste kathedralen ter wereld. Het is het herkenningspunt van Firenze.  Als je de kathedraal bezoekt wordt het ook sterk aangeraden om de klokkentoren te beklimmen om een prachtig veruit zicht te krijgen op de stad. De opbouw van de duomo werd gestart in de 13e eeuw en werd pas in de 15e eeuw beëindigd.

Piazza della Signoria: 

Piazza della Signoria is het plein in hartje Firenze. Op dit plein zijn er verschillende bezienswaardigheden te zien, het palazzo Vecchio, het Gucci Musuem, het fontein van Neptunus en de replica van het beeld van David. Het welgekende Uffizi museum ligt voor een deel ook aan het plein.

Piazza Michelangelo:

Zou je graag een panoramisch zicht hebben op de stad? Ga dan naar het Michelangelo plein en geniet van het prachtige zicht op Firenze. Op het plein zijn er meerdere replica’s te bezichtigen van Michelangelo. Je wordt hier verrast met een zicht op de verschillende bezienswaardigheden en de Toscaanse heuvels op de achtergrond.

Palazzo Pitti:

Palazzo Pitti was oorspronkelijk het verblijf van de iconische Medici familie. De familie was de reden waarom er zoveel meesterwerken zijn in Firenze. Het verblijf werd later gemaakt als musea, het paleis is verdeeld in 5 musea.

 

Eten en drinken

Aangezien Firenze de hoofdstad is van de welbekende regio Toscane, kan je hier vooral genieten van Toscaanse gerechten. Er zijn verschillende plekken waar je kan genieten van eten bij osteria’s, pizzeria’s en andere kleine restaurantjes. Een alternatief is de lokale markt ‘Mercato Centrale’ waar je allerlei verse producten kan kopen en ook genieten van vers gekookte gerechtjes.

Één van de bekendste eetzaken is All’antico Vinaio: hier staan soms honderden mensen in de rij om een broodje te eten met beleg van lokale producten. Het bestaat al 30 jaar en ze hebben momenteel zelfs 3 vestigingen door hun populariteit.

Natuurlijk mogen we geen dessert vergeten, vooral niet in Italië. Ga naar één van de gelateria’s en geniet van een romig ijsje. Firenze was de bakermat van de romige ijsjes.

 

Helemaal klaar voor een trip naar Firenze? Het Reishuis alvast wel!
Bagage pakken en vertrekken naar de ongelofelijk mooie stad, Firenze!

Een vraag voor ons?