Scheepsbezoek MSC Fantasia

Scheepsbezoek MSC Fantasia

Scheepsbezoek MSC Fantasia

Studiereizen

Op donderdag 27 april 2023 kreeg Sharon de kans om op scheepsbezoek te gaan in Zeebrugge naar het cruiseschip MSC Fantasia. Na een dag vol verbazing van het enorme schip, deelt ze graag haar ervaring:

Voor mij was het de eerste keer dat ik op een cruiseschip ging! Het Fantasia-schip werd in 2008 gebouwd en is een heel indrukwekkend schip, zowel langs de buitenkant (door de grootte) als de binnenkant. De trappen aan de hoofdingang zijn versierd met Swarovski-stenen. Zo kan je als het ware schitteren terwijl je op de trappen loopt. Een leuk weetje: elke traptrede heeft een waarde van ongeveer 50 000 à 100 000 euro.

Toen ik het schip bezocht, lag het voor 1 dag aangemeerd om nadien door te reizen naar de eindbestemming in Kiel. Het schip kwam van Zuid-Amerika en heeft ook nog enkele bestemmingen in het Middellandse Zeegebied, zoals Spanje en Frankrijk afgedaan.

Het Fantasia-schip is een milieuvriendelijk schip. Zo wordt tussen de 60 en 70 % van al het gebruikte materiaal op het schip gerecycleerd. Verder heeft het schip geluidsonderdrukkende motoren die het zeeleven minder zouden storen. Bovendien werkt het schip op LNG, dat de CO2 uitstoot met 25 % vermindert en het de stikstofuitstoot met 85 % vermindert.

Tijdens het scheepsbezoek kregen we een rondleiding door enkele themarestaurants zoals het Red Velvet Restaurant, La Cantina Toscana, Il Cerchio d’Oro, Bucher’s Restaurant en het L’Africana Buffet. In het restaurant Il Cerchio d’Oro hebben we bovendien lekker gegeten (à-la-carte restaurant)! Hierbij is het belangrijk om te weten dat dineren in één van deze themarestaurants niet is inbegrepen in de prijs. Als je dit wil, dan moet je dit bijboeken. Een cruiseschip wordt altijd volgens de formule volpension geboekt. Tegenwoordig zijn de prijzen van cruise-vakanties ongeveer hetzelfde als die van pakketvakanties. Ook hierbij bestaan er last-minutes. Dit is dus zeker een pluspunt!

Na een bezoek aan de restaurants, namen we ook kort een kijkje aan het Casinò delle Palme. Dit casino is enkel toegankelijk voor mensen vanaf 18 jaar. Verder bezochten we het Teatro l’Avanguardia, dat plaats geeft voor 1 600 mensen. Het theater is indrukwekkend groot en bovendien één van de beste theaters binnen MSC. Nadien bezochten we de panoramische Liquid Disco waar je als vakantieganger kan genieten van een mooi zicht op zee, terwijl je staat te dansen.

Verder zijn er heel wat sportfaciliteiten op het Fantasia-schip. Zo is er een open zwembad bovenaan op het schip, in het thema van Gaudi, genaamd ‘Lido Catalano’. Daarnaast is er een spa op het schip aanwezig met aangrenzend een grote fitnessruimte die uitkijkt op de zee. Als je van luxe houdt, is er ook nog de MSC Yacht Club. Dit is een unieke ‘schip in een schip’-ervaring met een eigen conciërgereceptie, privélounge, pooldeck en het speciale restaurant L’Etoile.

Om het scheepsbezoek af te sluiten, bezochten we nog enkele kajuiten. Zo bezochten we een standaard kajuit met en zonder balkon en een suite-kajuit. De kajuiten hebben allemaal een eigen badkamer. Mits dat kamers op een cruiseschip kleiner zijn dan in een hotel, hebben ze verder alle dingen die je zeker nodig hebt op vakantie. Niet twijfelen dus!

Een vraag voor ons?