Waarom op reis naar het prachtige Spanje?

Waarom op reis naar het prachtige Spanje?

Waarom op reis naar het prachtige Spanje?

Reistips

Vijf redenen waarom jij op reis gaat naar... SPANJE

Je schrikt er waarschijnlijk niet van, maar Spanje is hét vakantieland bij uitstek. Prachtig weer, mooie stranden, leuke eilanden en nog zoveel meer!
Ben jij toch nog niet overtuigd van een vakantie onder de Spaanse zon? Daar zorgen wij dan wel voor.
Hier vind je enkele redenen, waarom jij op vakantie moet naar Spanje:

 
1. Het prachtige weer

In Spanje vind je het beste klimaat van de Middellandse Zee. Zowel in de zomer, als in de winter vind je tropische plekken waar je uren van de zon geniet. Gemiddeld 300 dagen per jaar, schijnt de zon over het land. Kies jij voor de prachtige Costa’s of ga je liever naar het binnenland? Spanje heeft voor ieders wat wils met aangename tempraturen!

 

2. De ruime keuze aan stranden

Een kustlijn in alle vormen en maten van wel 5000 km lang. Eindeloos veel strandplezier op de goudgele stranden of de leuke verborgen baaitjes. Van de zwarte lavastranden op de Canarische Eilanden tot de rotsstranden op de geheime en onbekende plekken. Wij lijsten voor jou een aantal verschillende Spaanse bestemmingen met populaire stranden op :

 
3. Ontzettend veel natuur

Naast al dat zon, zee en strand, vind je ook enorm mooie natuur in Spanje. Een groot deel van deze natuur, werd ondergebracht in 15 nationale parken. Wij selecteerden er 2, die echt wel de moeite waard zijn:

  • Het Nationaal Park Teide op Tenerife:

Op het beschermd natuurgebied, heb je een oppervlakte van 189,9km² natuurprachten. Onder andere De El Teide. Dit is de grootste vulkaan van de 300 vulkanen op Tenerife. De Teleférico del Teide, een kabellift, brengt je naar de top van de El Teide vulkaan. In het Nationaal Park vind je heel wat mooie en bekende fotoplekken, maar trek er zeker verder op uit! Neem je tijd en ga een dagje hiken in het park. De natuur is er zo adembenemend. Je kan het park ontdekken met een gids, maar er zijn ook enkele routes die je op eigen houtje kan ontdekken.

  • Het Nationaal Park Cabrera ten zuiden van Mallorca

Cabrera een volledig eiland, dat is uitgeroepen tot Nationaal Park. Ooit nog een plek van de Napoleontische oorlogen, maar nu een prachtig stuk natuurgebied dat Spanje herbergt. Het is het kleinste eilandje van de Balaeren en heeft een oppervlakte van 16m². Samen met 18 andere rotsachtige eilanden vormt Cabrera: Het Parque Nacional del Archipiélago de Cabrera. Hier spot je enkele prachtige zeevogels, roofvogels, reptielen en andere dieren. Vergeet die camera dus maar niet.
Geniet jij ook graag van een mooie onderwaterwereld? Neem dan ook zeker jouw snorkel mee! In de zee rond het eiland, spot je veel soorten vissen, schildpadden en dolfijnen.

 
4. De fantastische Spaanse keuken

Wie is er nu niet gek van tapas? Een enorm groot aanbod van kleine hapjes, die je samen kan delen. Of liever de Paella gevuld met zeevruchten, kip of konijn? Niets is beter dan de heerlijke Spaanse keuken. Dat is gegarandeerd!

 
5. De levendige steden

Ben je op zoek naar een leuke citytrip? Ontdek dan het welbekende Barcelona of Madrid! Dit zijn de meest gekozen citytrips in Spanje. Ook Valencia, Sevilla, Málaga en Bilbao zijn echt wel de moeite waard voor een weekendje weg. In Spanje valt er heel wat cultuur te vinden. Op zo’n 50 locaties in Spanje vind je UNESCO Werelderfgoed, erg bijzonder toch.

 

Met deze overtuigingen is er geen twijfel meer mogelijk voor een reis naar Spanje. Wij zijn alvast klaar voor vertrek! Kom je met ons mee?

Een vraag voor ons?